Hayatta hiçbir şeyi öle kafamıza estiği gibi giyemeyiz. Bize yakışanı giymeliyiz. Aksi takdirde kötü eleştiriler alabiliriz, bu da moralimizin bozulmasına neden olacaktır. Sohbet ortamlarında sık karşılaştığımız sorulardan bir tanesi ‘senin giyim tarzın nedir? Sorusudur. Biz de bu soruya uzun uzun cevap vermek yerine kısa ve öz anlatmak istiyoruz. Bunlar nelerdir? Açıklayalım:
Bohem tarzı: 1960-1970 yıllarında başlayan bu akım aslında çingenelerden gelmektedir. Bu akım anı yaşamayı sevenlerin akımıdır. Düşük bütçeyle rahat ve şık giyinmeyi amaçlamaktadır. Bohemde kullanılan bazı parçalar: örgü ve dantel detayları, baharat tonlu parçalar, İspanyol paçalı pantolonlar, kovboy şapkaları gibi…
Avangart tarzı: bu akım sanata yönelik bir giyim tarzıdır. Günlük hayatta giyilmesi mümkün olmayan pratik, sıra dışı ve sanatsal kıyafetler hazırlamaktır.
Elegant tarzı: bu akımda her şey incelik ve zariflik üzerinedir. Bu tarz 1950’li yıllarda ortaya çıkmıştır. Ancak günümüz dede yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Bu tarz modada titiz, zarif, kaliteli ve düzenli bir duruşu ifade etmektedir.
Bu giyim tarzında: sade ve az renkler, klasik kesimler, ipek saten ve kaşmir kumaşlar tercih edilmektedir.
Feminen tarzı: kelime anlamı kadınsı olan bu akımda vücut hatlarını vurgulayan giyim stilidir. Günlük giyime sahip bir tarzdır. Romantik ve ince detaylardan hoşlanırlar. Dekolteden ve cesurluktan uzak durmayı tercih ederler.
Bu giyim tarzında beli ince gösteren kıyafetler, romantik görünmeyi sağlayan aksesuarlar ve ince topuklu ayakkabılar tercih edilmektedir.
Maskülen tarzı: bu akımda diğerlerinden farklı olarak erkek kıyafetlerine kadınsı çizgiler kazandırmakla elde edilmektedir. Keskin ve sert hatlarıyla dikkat çekmektedir. Maskülen kelimesi Fransızcadır ve erkeksi anlamına gelmektedir.
Minimalist tarzı: bu giyim tarzında sadelik ve yalın yani abartıdan uzak bir moda akımıdır. 1960’lıyıllarda ortaya çıkmıştır.
Bu akımda: sadelik ve yalınlık ön plandadır, dekolte kullanılmamaktadır. Oldukça mütevazi bir akımdır. Bu akımda kumaş kalitesi çok önemlidir. Parlak renkler tercih edilmediği gibi vücudu çok saran giysilerde kullanılmaz. Bu giyim tarzında biraz dökümlü giysiler tercih edilir.
Sofistike tarzı: kelime anlamı olarak içten olmayan yapmacık davranışlar anlamına gelse de seçkin, kültürlü ve çok yönlü gibi olumlu anlamlara da gelmektedir. Modada ise yanıltıcı giyim ince bir zevki yansıtan giyim şeklidir.
Bu tarzı benimseyenler tamamen hayal gücünün ışığında giyinebilirler. Bu bağlamda hiçbir kural ve dayatma yoktur. Etrafınıza baktığınızda hayal gücünüzle hoşunuza giden yeni aksesuarlar ortaya koyabilirsiniz. Örneğin etrafınızda gördüğünüz herhangi bir süs işinize yarayabilir.
Buraya kadar moda akımlarının neler olduğundan bahsettik hangi akımların nasıl yapıldığını anlatmaya çalıştık bu giyim tarzlarını anlatmaya açıklayıcı olmaya çalıştık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder